0

Veseli december

Čas, ko povsot okoli nas utripajo lučke, pokrajina je belo zasnežena…

Za našo družinico je to res lep mesec, vsi smo praznično razpoloženi, skupaj krasimo smrekico, poslušamo božične pesmice, ob večerih z atijem spijeva kozarček belega, čez dan pa se igramo na snegu ter ustvarjamo.

Jaz sem si že nadela praznične nohtke pri Sandri, ki me nikoli ne razočara.

Postavili smo smrekico, Tian je okraske najprej moral poskusiti, če so okusni nato pa nama jih je pomagal “nadeti” na smrekico.

Sv. Miklavž mu je prinesel plastelin, ki pa bo še nekaj časa počakal v omari, ker je zanimiv samo za valjanje po tleh in pobiranje najmanjših drobtin, hehe.

Komaj pa že čakamo naslednjega dobrega moža božička, ki je za nas seveda najboljši, k babici in dedku se odpravimo na božično večerjo, kjer ga počakamo nato pa sledi odpiranje daril in veselo druženje ob družabnih igrah in božičnih filmih.

Kakšen je pa za vas mesec december?

mamagalama❤

0

Kaj dogaja?

Hola, ze dolgoooooo se nismo brali, preprosto nisem našla časa, pa še veliko raje svoj prosti čas namenim mojemu sončku.
Med tem časom se je veliko dogajalo, Tian se je lepo navadil vrtca, vmes smo tudi že zboleli za manjšo virozico, mami pridno dela in ati prav tako.

Tian odkriva nove navihane ideje in ena izmed teh je tudi ta, da je začel redno pospravljati stvari na svoja mesta, to pa izgleda nekako takole:

Daljinec se mora malo ohladiti, da bo bolje delal

Stumfek spravimo med posodice

Kis spada pod posteljo

Smeti je treba pregledati, če so pravilno ločene

Tudi vrečke je potrebno lepo zložiti

In potem postanem lačen….

Takole je pri nas, je pri vas tudi kaj novega?

Mamagalama❤

0

Moj drugi dom

Danes zjutraj sem še v spanju začutil topel objem in zavohal njen vonj, ki me pomirja, objemala me je, božala in me počasi prebujala…lepšega jutra si ne morem predstavljati!

Z nasmehom sem odprl oči in se še bolj stisnil k svoji mamici, ki mi je potiho govorila “dobrojutro srček, zbudi se, danes greš pogledati kako izgleda vrtec in spoznati nove prijateljčke”, jaz pa sem jo le poslušal in se zraven smejčkal saj sem vedel, da bom tam videl tudi veliiiiiko igrač, to mi je obljubljala že en teden prej!

Pozajtrkovala sva, se oblekla, mami mi je nadela mojo kulsko torbo (klik) za v vrtec, ki jo je naročila na njenem aliju in sem bil pravi frajer! 

Do vrtca sva se vozila natanko 3minute in še nekje 10minut iskala frej prostor za parkiranje, dajjjj no mamiiiii pohitiiii mudi se mi, rad bi spoznal svoje “sošolce”!!!!

Prišla sva v igralnico kjer sta me že čakali dve prijazni teti, mami mi je povedala, da sta to moji vzgojiteljici, ki me bosta čuvali in se z menoj igrali, ko bo ona v službici.

Takoj sem zagledal najbolj kul igračo ever! TRAKTOOORRRRR, v vrtcu imajo TRAKTOOOR kaj pa to a? Brrrrr brrrrrr brrrr sem in tja, mami pa je ta čas odgovarjala na vprašanja simpatične tete vzgojiteljice.

Tudi zajtrk smo imeli, njam res sem bil že lačen in kar naprej ponavljal svoj AMA AMA, končno so me uslušali, ohhh kako dober mlečni zdrob, tako dobrega pa še mami ne naredi (ni potrebno, da ji to poveste), na koncu pa sem dobil še kos makovke, oh super vrtec, pravi luksus, 5 zvezdic🌟🌟🌟🌟🌟

In že sta mignili dve urici, kot da bi preštel do 3 in komaj komaj čakam na ponedeljek, ko bom v vrtcu brez mamice kar pol ure, komaj čakam mogoče mi celo uspe narediti kakšno traparijo hihihihi!
MaliTian❤

0

Nepričakovana nosečnost

KAJ BI NAREDILI, ČE BI KAR NAENKRAT IZVEDELI, DA STE ŽE V 7.MESECU NOSEČNOSTI?

Odgovori mojih bralk;

Na začetku bi bila zeloooo vesela…potem bi se pa kmalu začela spraševati, kako bo glede financ, službe in kako bo moj otroček sprejel še enega novega člana

Narediti ne bi mogla veliko, ker bi bila 6e tako visoko noseča, absolutno bi bil to največji šok zame in za mojega partnerja, ampak verjamem, da bi se s časom vsi navadili na to in bi nam bilo prav lepo

Takole dobila sem dva odgovorčka in da povem še svojega, tudi zame in za Nejca bi bil to sprva šok, ampak skrati bi bila tudi zelo vesela saj si zelooooo želim še eno majhno štručko!❤


Drugo vprašanje:

KAJ ČE BI NA TELEFONU SVOJEGA PARTNERJA ODKRILI SLADKA IN PREDRZNA SPOROČILA PUNCE, KI JE NE POZNATE?

Odgovorčke v messingerrrrrr✉

Mamagalama

0

Konec “luštnega” ali šele začetek?

Še teden dni in tukaj je 1. September, šola, vrtec…

Živčki noro delujejo…z Tianom ne bova več 24 ur na dan tičala skupaj in se stiskala in igrala in nagajala….ampak bo zdaj to polovico dneva počel v vrcu, jaz pa se vračam v službo.

Tako čudni občutki me preplavljajo…bo Tianu v vrtcu všeč? Se bo vklopil v skupino otrok, kako jih bo sprejev in kako bodo oni sprejeli njega? Me bo kaj pogrešal ali sploh nič?….no to je le nekaj izmed milijon vprašanj, ki jih vsak dan premlevam v glavi.

Tiani sva kupila tudi copatke in čeveljčke za v vrtec, kjuuut!

Aliexpress (jih še čakam), naročila pa sem tudi ruzaček za rezervna oblačila in lahko rečem, da je to najbolj top nakup preko alija do sedaj.


Copatki in čeveljčki iz BABYCENTRA po smešno ugodni ceni

Po drugi strani pa KOMAJ ČAKAM, da dobi nove prijatelje in postane bolj družaben, samostojen in, da tudi jaz začnem domov nositi dinarčke, ki nam bodo pomagali v naši sedanjosti in prihodnosti, čeprav denar ni vse je pa fino, če ga imaš in tako živiš bolj mirno.

Moram povedati, da sem en dan že oddelala v Lokalu, kjer (upam), da me bodo septembra zaposlili in moram povedati, da sem z delom zelo zadovoljna saj mi čas takoooo hitro mine.
Čakanje, ker sem bila tam kar 15min. Prej, haha

Mislim, da nama z Tianom res ne bo hudega in bo to samo eno novo in lepo poglavje v najinem življenju in vem, da bo to najino ljubezen še bolj utrdilo!

Gredo tudi vaši malčki prvič v vrtec ali šolo? Zaupajte mi vaše občutke❤

Mamagalama

0

Izpadi trme, izsiljevanje

Kaj se dogaja? To nastopi že tako hitro?

Ne me je…Tega si sploh nisem predstavljala tako!

Trudiš se z vzgojo, kaj lahko in kaj ne, razložiš zakaj ne in zakaj ja, pocrkljaš in stisneš poljub na lička, poveš kako zelo jo/ga imaš rad…kaj drugega še lahko narediš?

Izpadi trme se pri nas pojavljajo vse pogosteje in sem še vedno malo zmedena, kaj v tem primeru sploh lahko naredim? Preslišim glasen jok izsiljevanja ali pa je to samo jok, ko rabi bližino in topel objem?

Včasih res nevem, včasih se delam, da ga ne slišim pa imam potem slabo vest, kaj če me je potreboval? Kaj mi je hotel povedati?…Spet drugič ga objamem, sprašujem kaj želi in mu kažem različne stvari, da čim hitreje pozabi na stisko…ampak včasih tudi to ne pomaga…čisto sem že zbegana, kaj v takih trenutkih sploh lahko naredim?

Vem da bo takih dni, obdobji, faz še milijon, ampak na njih bi bila rada vsaj malo pripravljena, da vem kako takrat pristopiti in ukrepati, saj dela nek materinski čut kaj in kako, noben pa ni popoln in ja vsak nastopi drugače, zanima me kaj v takih trenutkih naredite ve?

Mamagalama

0

anonimna zgodba o splavu

ANONIMNA PUNCA: (SPLAV)

Moja osebna izkušnja z Splav ali Abortus, zato jo prosim ne kopirajte in ne obsojajte če ne poznate cele zgodbe in osebe.
Ko si že od majhnega želiš, da boš nekoč tudi ti postala mamica in šla skozi celo nosečnost in vse, kar je povezano z njo z osebo, ki te ima res rada in ti bo celo življenje stala ob tebi…ampak žal ni vedno tako.

Dne 29.6. mi je menstruacija zamujala že kake tri dni in bilo mi je res čudno, ker sem imela skozi do zdaj redno menstruacijo. Zvečer, se z očetom otroka odločiva, da narediva test nosečnosti, ki je bil pozitiven. Jokala sem od presenečenja, saj sem si mislila, da kaj takega pa ja ni možno. V upanju, da še vedno dobim menstruacijo sem zaspala in šla zjutraj po test, na katerem je pisalo, da sem noseča že kakšnih 5 tednov. Začela sem verjeti, da sem res noseča…od takrat naprej pa se začnejo more.

Res, da zaščite nisem uporabljala in sem po eni strani sama kriva, da je do tega prišlo. Po drugi strani mi je pa ta moški, ki je naredil tega otroka dalj časa oz. vsem govoril, da je neploden in jaz sem nasedla tem besedam in zato sem bila še kako presenečena, ko je bil test pozitiven. Sedaj pa kaj z otrokom. Vedno sem si govorila da bom imela otroka, ko bom imela stanovanje, službo in nekaj denarja prihranjenega, da bo otroku udobno in seveda fanta/moža.

Odločim se za splav in se naročim samoplačniško in pridem že drugi dan na vrsto. Ginekolog potrdi mojo nosečnost in mi da datum 16.7 za splav. Od pregleda do splava je bilo 5 dni. Celih 5 dni sem premišljevala, če bom to sposobna narediti ali ne. Odločim se da obdržim, si rečem saj bom sposobna skrbeti za otroka in vsi mi bodo pomagali.

Ni mi pa dalo miru, kako biti sama z otrokom, ko pa še sebe komaj preživim. Imam službo z dokaj majhno plačo, ravno dovolj zame, živim pa še pri starših pri katerih imam samo eno malo sobico. Razmišljam dneve in noči, pogovarjam se s prijateljicami in družino kaj narediti. Zelo psihično naporno.

192a0e05f42fb311a9d16daafab66878-001

Konec julija se dokončno odločim, da grem na splav in se 2.8 odpravim ginekologinji, kjer dobim napotnico za splav. Oditi sem morala še na socialno službo, da so mi potrdili splav s tabletko. Ginekologinja je zelo težila in ni bila za, socialna delavka me je razumela in je rekla, da sem se pa pravilno odločila, da me podpira. Še isti dan sem odšla na UKC Ginekološki oddelek, kjer so me še enkrat pregledali in mi dali datum za splav 4.8. Razložili so mi kako poteka splav s tabletko in, da ko vzameš prvo tabletko, da ni več poti nazaj. Že zelo psihično pripravljena na to, a vseeno s težkim srcem popijem prvo tabletko, s katero plod neha biti in neha prejemati mojo hrano. Po prvi tabletki se odpraviš domov, saj se s tabo še nič ne dogaja in počakaš 48h in potem se odpraviš v bolnišnico. Teh 48h je šlo zelo počasi in samo razmišljaš če si se odločil prav, vendar poti nazaj ni. Plod v tebi neha biti.

Dne 4.8 sem se zgodaj zjutraj odpravila v bolnišnico na ginekološki oddelek, kjer so me sestre sprejele, namestile v sobo, dale njihovo haljo, spodnje hlačke, vložke in me še enkrat seznanile z vsem.

Najprej dobiš tableto za bolečine, potem pa ti 4 vstavijo v nožnico, kar sproži zelo močne menstrualne krče in krvavitev. Čez približno 3h se je začelo dogajati in sem hodila samo od sobe do wc.ja že v parih poskusih sem vse spravila ven z sebe. Zelo boli, ko leti mrtev plod dobesedno ven s tebe v wc školjko, ti ga moraš pa še potegniti. Potem sem dobila še vsake 3h po dve tableti, ki sem jih morala imeti po 20min v ustih potem pa pogoltniti. Prvi ultrazvok sem imela ob 14 uri, nisem še bila dovolj spraznjena in sem morala še malo ostati notri. Ob 21 so mi naredili še en ultrazvok, ker še vedno ni bilo vredu, so mi dali še tablet in morala sem ostati čez noč notri. Že vsa utrujena, izmučena, lačna (nič ne smeš jesti med postopkom) sem zaspala v upanju, da se zjutraj do konca spraznim in grem končno domov. Zjutraj so mi naredili še en ultrazvok in ni bilo vredu, spet so me filali s tableti in ob 14 je bilo končno vredu in so mi po 48h dali za jest in me spustili domov. Vsega skupaj sem popila 22 tablet.

spontani-splav-kako-naprej-1

Na zadnjem ultrazvoku so mi še ugotovili, da imam dvorogo maternico, kar pomeni, da če se nebi sama odločila za splav, da bi se splav zgodil sam od sebe in sicer lahko šele v 5 ali 6 mesecem nosečnosti. Tako, da je bila to dobra odločitev, da smo še to ugotovili in da grem do naslednjega načrtovanja na operacijo, da mi maternico popravijo in da je naslednja nosečnost potem lahko uspešna, ker če tega nebi ugotovili, lahko pride do spontanega splava.

Skozi to izkušnjo nebi šla nikoli več, ker je zelo naporno tako fizično, kot psihično in marsikaj doživiš notri. Imela sem cimro, ki je plodu nehal biti srce in še eno, ki je bila že visoko noseča in je začela krvaveti in otroka zgubila dobesedno zraven mene v postelji. To sem zelo težko gledala in te še bolj psihično uniči.

splav

Jaz sem sedaj doma v domači oskrbi, krvavela bom še kake tri tedne potem imam pregled pri izbrani ginekologinji, da preveri, če je vse vredu. Kopati na bazenih/rekah in pa spolnih odnosov ne smeš imeti še dober mesec potem je vse po starem. Menstruacijo dobiš po dobrih treh tednih, prva je še močna potem pa vse po starem. Na pregledu se še odločiš za kontracepcijo, ki jo moraš potem nujno uporabljati. Jaz fanta sicer trenutno nimam, vendar se bom odločila za tabletke plus tega bom uporabljala še kondom, kajti dokler ne najdem nekoga za celo življenje se nebom več zajebavala, ker nočem iti še enkrat čez to.

Tako, da punce bodite previdne, ne bodite naivne tako kot sem bila jaz, uporabljajte zaščito in se za otroka odločite šele, ko boste zares prepričane v to. Splav je zelo težka zadeva. Jaz bom rabila še kar nekaj časa da si opomorem, pozabiš pa tako ali tako nikoli.

Zahvalila bi se pa še posebej moji družini, ki mi je več čas stala ob strani me tudi obsojala vendar bila z mano v tem težkem obdobju in pa dvema prijateljicama (nebom o imenih), ki sta mi ves čas bivanja v bolnišnici zelo stali ob strani in mi pomagali iti čez to, res nevem kaj bi brez vaju dveh.

In prosim ne obsojajte me, vsak ima svoje življenje, svoje razmišljanje in svobodo do izbire.

 

MAMAGALAMA